Redakcijos žodis. 2010 m. kovas. Nr. 1

01
03 /
2010

Magnificat: Mano siela šlovina Viešpatį, mano dvasia džiaugiasi Dievu, savo Gelbėtoju (Lk 1, 47). Tokia giesme prabyla Mergelė Marija, apsilankiusi pas Elžbietą ir jos pasveikinta. Šitas troškimas – šlovinti Viešpatį ir džiaugtis Juo, savo Gelbėtoju, – glūdi kiekvieno tikinčiojo širdyje.

Leisdami kasdienių skaitymų knygelę „Magnificat“ norime suteikti šiam troškimui formą, drabužį. Norime padėti kasdien melstis kartu su visa Bažnyčia. Tikimės, kad „Magnificat“ kiekvieną mėnesį pasieks Jus ir Jūsų šeimas ir lydės kasdienybėje – kelyje į darbą ar studijas, atokvėpio akimirką, taip pat sekmadieniais. Tegu „Magnificat“ Jūsų dėka suranda ir tuos, kurie neturi galimybės dalyvauti šv. Mišiose.

Šis leidinys – liturgija pasauliečiams, kasdienės maldos vadovėlis, sudarytas remiantis Liturginėmis valandomis. Šalia rytmetinės ir vakarinės maldos bei šv. Mišių skaitinių kiekvienai dienai rasite įvairių autorių apmąstymus Šv. Rašto temomis. Pagilinsite pažintį su dienos ir mėnesio šventaisiais. Sekmadieniais perskaitysite homiliją. Gilinsite savo žinias ir tikėjimą skaitydami Biblijos temą.

Dėkokime, šlovinkime, džiaukimės kartu su Mergele Marija, su Zachariju, su psalmininkais ir visais šventaisiais bei palaimintaisiais.

Būsime dėkingi už Jūsų maldą, kad „Magnificat“ patiktų Dievui ir būtų naudingas visiems, trokštantiems nuolat būti Viešpaties artumoje.

Indrė Klimkaitė

Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su privatumo ir slapukų politika.