Redakcijos žodis. 2010 m. rugpjūtis. Nr. 6

01
08 /
2010

Rugpjūtis Lietuvoje – brandos metas. Subręsta pjūčiai javai, soduose krinta obuoliai, naktį ryškiai spingsi tarsi sunokusios žvaigždės… Rodos, visa Kūrinija ragina dėkoti Viešpačiui už Jo dosnią ranką, už skalsą ir kasdienę duoną, kviečia pripildyti savo aruodus. Tačiau šio mėnesio Evangelija ne kartą pabrėš ir kitą dalyką – galvokime ir apie kitokią pjūtį, apie nenykstantį lobį danguje. Jėzus ragina mokinius pasisiūti piniginių, kurios nesusidėvi, pirmiausia būti turtingiems pas Dievą. Ir… pasitikėti. Nes mūsų Kūrėjas pasirūpins, kad duonos nepristigtume. Tad drąsiai galime sėti artimo meilę, dalytis tuo, ką turime, ir bus dar pridėta.

MAGNIFICAT džiaugiasi, kad su jumis, mūsų skaitytojai, savo išmintimi ir patirtimi dalijasi vis daugiau bendradarbių. Tęsiame naują maldos šeimoje rubriką, kurią ruošia Virginija ir Ramūnas Drukteniai. Nuo šio numerio leidinyje rasite ir pasakojimų apie MAGNIFICAT viršelio autorių bei paveikslą – tekstus rengia sakralinio meno žinovai. Rudenį praplėsime liturgijos temų ratą.

Esame dėkingi ir tiems, kurie aukoja Solidarumo fondui – už jame sukauptas lėšas galime perduoti MAGNIFICAT ligoninėms, pensionatams, įkalinimo įstaigoms. Dėkui prenumeratoriams už pasitikėjimą ir ištikimybę MAGNIFICAT. Ir toliau dėsime savo kuklias pastangas, kad Dievo žodis įsitvirtintų Jūsų kasdienybės šerdyje.

Palaiminto Jums rugpjūčio su Švč. Mergele Marija!

Indrė Klimkaitė

Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su privatumo ir slapukų politika.