Redakcijos žodis. 2011 m. gegužė. Nr. 5(15)

01
05 /
2011

Šių metų gegužė prasideda ypatingai: Dievo Gailestingumo šventė (Atvelykis) sutampa su Mergelei Marijai skirto mėnesio pradžia ir su Motinos diena. Šia proga vyskupas Arūnas Poniškaitis mums primena Dievo Gailestingumo metų prasmę ir dalijasi įžvalgomis apie Dievo Gailestingumą: meilę, atleidimą ir gyvenimą, stipresnius už mirtį. Esame kviečiami įsileisti gailestingąją Jėzaus meilę į savo širdis ir branginti Susitaikinimo Sakramentą, per kurį patiriame Dievo Gailestingumo jėgą.

Gegužės mėnesio evangelijos toliau pasakoja apie prisikėlusio Jėzaus pasirodymą mokiniams. Tad kviečiame bendruomenėse, parapijose, maldos grupėse pabandyti žengti susitikti su Prisikėlusiuoju Šviesos kelyje. Septynios stotys su apmąstymais pateikiamos prie šv. Mišių eigos, p. 117. Didįjį penktadienį pažinę Kristaus kančią ir mirtį, Jo meilę ant kryžiaus, dabar esame kviečiami palikti kapo rūsį ir žengti su Kristumi Prisikėlimo keliu, kur mirties medis tampa gyvybės medžiu, o kančios kryžius – garbės kryžiumi.

Lai nebūna mūsų akys „lyg migla aptrauktos“. Pamatykime prisikėlusio Jėzaus ženklus, atpažinkime Jį savo gyvenimuose, savo kasdienybėje. Ir kartu su apaštalais bei mokiniais kvieskime Jį: „Pasilik su mumis! Jau vakaras arti…“ (Lk 24, 29).

Indrė Klimkaitė

Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su privatumo ir slapukų politika.