Redakcijos žodis. 2013 m. gruodis. Nr. 12(46)

01
12 /
2013

Žmogus sukurtas tam, tam išsiskleistų džiaugsme. Vienas iš šio advento sekmadienių primena, kas labiausiai apibūdina mūsų džiaugsmą, ir skatina prašyti Dievą: „Padėk mums sulaukti brangiosios Išganytojo iškilmės ir su gaiviu džiaugsmu ją atšvęsti.“ Šis džiaugsmas turi lydėti mus visą gyvenimą. Juk švenčiame Dievo atėjimą į mūsų žemę!

Skaitydami popiežiaus emerito Benedikto XVI katechezę apie Kristaus Gimimo šventę sužinosime, kad prie gražiausio Kalėdų papročio – Prakartėlės – paplitimo ir Kūdikėlio Jėzaus garbinimo daugiausia prisidėjo šv. Pranciškus Asyžietis. Tai jo dėka krikščionija suvokė, kad Dievo nuo mūsų nebeskiria jokia pertvara ar tolybė. Jis toks artimas kiekvienam iš mūsų, kad nesibaimindami galime palaikyti gilios meilės bei pasitikėjimo ryšį.

„Maldos šeimoje“ rubrikos autoriai primena, kaip pranašai laukė Viešpaties atėjimo. Aplinkiniams (galbūt tą patį jaučiame iš šiomis dienomis) tas laukimas atrodė labai keistas, bet šitaip laukdami ir mes turime tapti savo aplinkoje raugu ir paraginimu, būti pranašais savo vaikams, kaimynams, bendradarbiams.

Gruodį kviečiame kartu atlikti keletą gerų darbų sielai ir artimui. Pirmiausia stengiamės pasirūpinti tikinčiaisiais, dėl įvairių priežasčių gyvenančiais toli nuo gimtinės. Jiems ir lietuvių parapijoms užsienyje skirta „Magnificat“ ir „Magnificat vaikams“ prenumerata už mažesnę kainą. Taip pat kviečiame pastebėti šalia Jūsų esančius vaikus, kurių širdelės išsiilgusios bičiulio Jėzaus artumo. Jiems siūlome padovanoti „Magnificat vaikams“ prenumeratą. Na, o jei prenumeruojate „Magnificat“ per „Lietuvos paštą“, reikėtų suskubti tai padaryti iki gruodžio 22 d., nes vėliau prenumerata pašte brangs.

Ateik, Viešpatie Jėzau.

Indrė Klimkaitė

Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su privatumo ir slapukų politika.