Redakcijos žodis. 2018 m. spalis. Nr. 10(104)

01
10 /
2018

Popiežiaus Pranciškaus vizito atgaivinti, sustiprinti, pakylėti žengiame į spalio mėnesį. Šio numerio viršelio paveikslas vadinasi „Didysis apaštalų siuntimas“. Kristus vaizduojamas jau po prisikėlimo, su karališka aukso ir purpuro mantija, laikantis aukos ir pergalės ženklą – kryžių. Tai įgaliojimų suteikimas apaštalams, minimas Evangelijose. „Eikite į visą pasaulį ir skelbkite Evangeliją visai kūrinijai“, – sako Jėzus savo ištikimiesiems mokiniams, taip drąsina mus ir popiežius Pranciškus, Kristaus vietininkas žemėje.

Skelbti tikėjimo džiaugsmą mus kvies ir spalį minimi šventieji – Bažnyčios mokytojos šv. Kūdikėlio Jėzaus Teresė ir šv. Jėzaus Teresė, Faustina Kovalska ir Pranciškus Asyžietis bei kiti. Džiugu, kad spalio viduryje, 14 dieną, Bažnyčios šventųjų būrį papildys ir kuklus, bet iškilus popiežius Paulius VI. Susipažinsime su juo artimiau „Mėnesio šventojo“ rubrikoje, kiekvieną dieną pradėsime jo įžvalgomis ir padrąsinimais tikintiesiems. Spalį, kai minime šv. Pranciškų, taip pat kviesime pasigilinti, kaip pranciškoniškas dvasingumas skleidžiasi šiandien. „Evangelijos liudytojų“ rubrikoje – jaunas amerikietis vienuolis Casey Cole ir jo svarstymai apie pašaukimą šiandien, aktualūs ne tik savo kelio ieškantiems jaunuoliams, bet ir kiekvienam krikščioniui.

Palaiminto laiko!

Indrė Klimkaitė

Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su privatumo ir slapukų politika.