Redakcijos žodis. 2023 m. sausis. Nr. 1

01
01 /
2023

Brangūs skaitytojai, sveiki sulaukę Naujųjų Viešpaties metų! Taikos ir ramybės Jūsų širdims ir namams!

Melsdami už kenčiančius karo negandas, ypač šiuo žiemos laiku, prašydami pasauliui taikos, atsiverčiame šį jau 2023 m. „Magnificat“ maldynėlį. Viršelį puošiantis angelas su alyvos šakele gali būti taikos siekio simbolis, apie jį jautriai ir išsamiai pasakoja menotyrininkė Dovilė Barcytė.
Dr. Ingrida Gudauskienė supažindina su Laiško žydams parašymo istorija ir primena, kad laiškas buvo parašytas išbandymus patiriantiems krikščionims. O išbandymai visuomet šalia! Šventojo Rašto tekstai kupini ir didžiulių išmėginimų istorijų, ir vilties, kad jie gali būti įveikti. Šis mėnuo, kai minime Dievo žodžio sekmadienį ir Maldų už krikščionių vienybę aštuondienį, geras laikas prisiminti Šventojo Rašto lobius.

Liturgijos rubrikoje – irgi apie tai. „Psalmių knyga buvo Izraelio giesmių knyga, iš jos meldėsi ir Jėzus savo žemiškojo gyvenimo metais. Psalmės […] įkūnijo maldas žmonių, kurie girdėjo Dievą kalbant per kūriniją ir jos istorijos įvykius. Jos išreiškia džiaugsmą ir nuostabą, dėkingumą ir atgailą, pagalbos, gailestingumo ir apsaugos maldavimą“¬ ¬– rašo tėvas Jeremijas Driskolas (Jeremy Driscoll).

Šio mėnesio palaimintasis Kolumbas Marmionas taip pat primena: „Dievota siela, kuri per maldą dažnai atsiverčia ypatingąją Knygą, ima pamažu vis labiau pažinti Jėzų ir jo slėpinius, prasiskverbti į jo Švenčiausios Širdies paslaptis.“

Ilona Valujevičienė

Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su privatumo ir slapukų politika.