Redakcijos žodis. 2011 m. liepa. Nr. 7(17)

01
07 /
2011

Sulaukėme viduvasario, atostogų ir kelionių meto. Kokios bus mūsų kelionės, ar keliausime su Dievo žodžiu ir jį skelbdami, priklausys ir nuo mūsų pačių. Pavyzdžiu mums gali būti šv. Marija Magdalietė, kurios atvaizdą matome šio numerio viršelyje. Tai viena iš moterų, ketinusių palaidoti nukryžiuotą Jėzų, bet radusi tuščią kapą ir pirmoji sutikusi prisikėlusį Viešpatį. Todėl Marija Magdalietė tapo apaštale, Gerosios Naujienos skelbėja visam pasauliui.

Dar vienas pavyzdys – palaimintasis jaunuolis Pjeras Džordžijas Frasatis, per vos 24 savo gyvenimo metus spėjęs įtikinamai paliudyti, kaip galima būti šventu kasdienybėje – rūpintis atstumtaisiais, kenčiančiais. Ir tuo pačiu jis buvo džiaugsmingas studentas, mėgęs sportą, keliones, dažnai kopęs į kalnus. Jo šūkis buvo „Verso l‘alto“ (it. aukštyn). Aukštyn ne tik į viršūnę, nugalint savo nuovargį ir baimę, bet ir aukštyn dvasios gyvenime, arčiau Viešpaties, įveikiant gundymus ir apsileidimus.

Į kelionę mus kviečia ir „Maldos šeimoje“ rubrikos autoriai – ragina su vaikais leistis į piligrimystę Švč. Mergelės Marijos, Krikščioniškų šeimų Karalienės, Žemaičių Kalvarijoje pagarbinti. Biblijos rubrikoje kartu su Juozapu, Jokūbo sūnumi, klajosime po Egiptą mokydamiesi atleidimo kelio. Liturgijos žinovas kun. A. Kazlauskas pasakoja apie naują ligonių liturgijos apeigyną ir pamoko, kaip palydėti į Amžinąją kelionę susiruošusį.

Viešpaties artumos jums kiekviename žingsnyje!

Indrė Klimkaitė

Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su privatumo ir slapukų politika.