Redakcijos žodis. 2012 m. spalis. Nr. 10(32)

01
10 /
2012

Šio mėnesio 11 dieną pradėsime Tikėjimo metus. Jais trokštama prisidėti prie naujo atsivertimo į Viešpatį Jėzų ir tikėjimo atgaivinimo. „Magnificat“ skaitytojams šia proga pateikiame popiežiaus Benedikto XVI laiško Porta Fidei (Tikėjimo vartai) ištraukas apie gilesnį tikėjimo turinio pažinimą ir pastangas iš naujo atrasti Bažnyčios istoriją, apie tai, kaip sustiprinti meilės liudijimą ir remtis šventųjų pavyzdžiais.

Kun. Artūras Kazlauskas, cituodamas pal. Popiežių Joną Paulių II, kviečia iš naujo atrasti rožinio lobį ir spalį atšviežinti savo maldos tradiciją. Siūlome ir papildytus meditacijoms nuteikiančius rožinio slėpinius su specialiomis maldomis (juos rasite puslapiuose raudonais krašteliais, po šv. Mišių eigos, p. 178). Tebūnie rožinis šį mėnesį šeimos malda ir malda už šeimą. Ne veltui ir viršelyje dailininko El Greko nutapytas šv. evangelistas Lukas mums rodo Švč. Mergelę Mariją – mūsų maldos mokytoją, motiną, vadovę ir užtarėją. Jos lydimi ir drąsinami ženkime pro Tikėjimo vartus į gyvą ryšį su Kristumi.

Indrė Klimkaitė

Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su privatumo ir slapukų politika.