Redakcijos žodis. 2012 m. vasaris. Nr. 2(24)

01
02 /
2012

Vasarį pradedame gražia švente – Kristaus paaukojimu (Grabnyčiomis). Dieviškasis Kūdikis, „tautų šviesa“, šiandien iškilmingai pašvenčiamas misijai – žmonijos išgelbėjimui. Atmenant Kristaus Paaukojimą, Grabnyčios tapo ir maldos už pašaukimus pašvęstajam gyvenimui diena, kai galime dėkoti už kunigus bei vienuolius ir jų tarnystę.

Antroje vasario pusėje pradėsime gavėnią, tad „Maldos šeimoje“ rubrikos autoriai siūlo, kaip įprasmintį šį laikotarpį su mažaisiais. Kun. A. Kazlauskas papasakos, ką liturgijoje reiškia puošnūs drabužiai. Kartu su popiežiumi Benediktu XVI toliau gilinsimės į maldos prasmę, mokysimės išgirsti Jėzaus balsą savo viduje. Brolis dominikonas Vladimirs Petrovs aptaria viršelio paveikslą, kuriame vaizduojamas jaunuolio prikėlimas iš numirusių. Gilesnė šio paveikslo prasmė – gailestingojo Jėzaus „veikla“ kiekvieno iš mūsų gyvenime.

Dar viena šio numerio naujovė – nauja Zacharijo ir Mergelės Marijos giesmių, pateikiamų viršelių atvartuose, redakcija. 2011 metų pabaigoje sulaukėme labai gražaus „Valandų liturgijos“ I tomo leidimo, tad galime džiaugtis tikslesniu šių giesmių vertimu ir atrasti naujas prasmes bei niuansus šlovindami Viešpatį.

Indrė Klimkaitė

Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su privatumo ir slapukų politika.