Redakcijos žodis. 2013 m. birželis. Nr. 6(40)

01
06 /
2013

1673–1675 m. šv. Marijai Margaritai Alakok, kukliai vizičių vienuolei iš Parė le Monial vienuolyno, buvo skirta ypatinga misija – Kristus per kelis apsireiškimus atskleidė jai savo Širdies troškimus ir patikėjo atnaujinti pamaldumą Švč. Širdžiai. Tai dabartinės Švč. Jėzaus Širdies šventės ištakos. Vieni kontempliuodami Kristaus Širdį išgirsime kvietimą atsilyginti už žmonių nuodėmes, kiti su džiaugsmu ateisime semtis malonių iš Išganymo šaltinio, dar kiti žvelgdami į Jėzų mokysimės matyti Jį kiekviename žmoguje.

Per Devintinių iškilmes (birželio 2 d.) Bažnyčia vėl kvies dėkoti Kristui už neišmatuojamą dovaną, kurią Jis padovanojo pakviesdamas mus prie savo stalo ir būdamas su mumis Švenčiausiame Sakramente.

Birželio pabaigoje minėsime šv. apaštalus Petrą ir Paulių, pamatinius Bažnyčios akmenis. Tomis dienomis (birželio 28–30 d.) Kaune rinksis jaunieji nūdienos apaštalai – Lietuvos jaunimo dienų dalyviai. Tris dienas Žalgirio arenoje vyks vienas svarbiausių Tikėjimo metų renginių telkiant tikintį jaunimą bendrai maldai ir liudijimui, kviečiant išgyventi bendrystę su Jėzumi. Palaikykime šio renginio organizatorius, dalyvius ir savanorius malda.

Indrė Klimkaitė

Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su privatumo ir slapukų politika.