Redakcijos žodis. 2013 m. rugsėjis. Nr. 9(43)

01
09 /
2013

Jėzaus mirtis ir prisikėlimas yra mūsų vilties šerdis, rašo popiežius Pranciškus savo katechezėje Tikėjimo metams. Rugsėjo 14-ąją švęsdami šv. Kryžiaus Išaukštinimą didžiuojamės kryžiumi, kaip vilties ir garbės ženklu, anksčiau simbolizavusiu gėdą ir panieką. Medis, pasodintas pirmykščiame rojuje, Adomui davė mirties vaisių, o kryžiaus medis mums atnešė gyvybės vaisių – Kristų, kuriame „yra išganymas, gyvenimas ir prisikėlimas“. Sykiu su Jėzaus prisikėlimu įvyksta kažkas visiškai nauja: esame išvaduoti iš nuodėmės vergijos ir tampame Dievo vaikais, esame atgimdomi naujam gyvenimui.

Rugsėjo pradžią kasmet ženklina ir Šilinės (Marijos gimimo) atlaidai Šiluvoje. Lietuvoje tai viena didžiausių švenčių, mat „Išganymo aušra“ vadinama Mergelė Marija glaudžiai susijusi su visų mūsų išganymo istorija. Marija yra mūsų tikėjimo mokytoja ir tardama savo fiat (teesie) Viešpaties valiai, ir stovėdama po kryžiumi Golgotoje.

Šių Šiluvos atlaidų proga „Magnificat“ redakcija rengia prenumeratos akciją. Visą rugsėjį galite prenumeruoti „Magnificat“ pigiau, o jei padarysite tai Šiluvoje per atlaidus, dovanų gausite darbo kalendorių su ikona. Taip pat naujiena šeimoms – bendra maldyno „Magnificat“ ir žurnalo „Magnificat vaikams“ prenumerata už mažesnę kainą. Daugiau informacijos tel. 8 679 890 44, el. p. info@magnificat.lt ir www.magnificat.lt.

Indrė Klimkaitė

Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su privatumo ir slapukų politika.