Vakaro malda šeimoje. 2014 m. rugpjūtis. Nr. 8(54)

01
08 /
2014

Šį mėnesį švenčiame Žolinę – Marijos Dangun Ėmimo šventę. Tai pergalės prieš mirtį diena, kurią laimėjo Jėzus Velykų rytą, o per Žolinę į ją įsilieja ir Jo Motina. Mes visi esame piligrimai kelyje į šlovę, kuria Marija šiandien džiaugiasi danguje. Tad leiskime, kad Marija mums vadovautų šioje kelionėje, mokydama mus būti ištikimais Viešpačiui.

Per šią šventę šventinami žolynai. Maldos kampelį galime papuošti vaikų suskinta kuklia puokšte, skirta gražiausiam žemės žiedui – Marijai. Savo gyvenimuose pastebėkime „didžius dalykus“, kuriuos daro Viešpats, ir atneškime juos į savo šeimos vakaro maldą…

Šeimai susirinkus, maldos kampe uždegamos žvakės, pastatomas paveikslas, skirtas Marijai, gėlių puokštė… Vienas iš tėvų pradeda maldą.

Maldą pradedame kryžiaus ženklu.

Giesmė. Tegul mažesnieji išrenka giesmelę, skirtą Marijai.

Dievo žodis. Skaitykime dienos Evangeliją.

Tyloje apmąstykime gražiausią sakinį, pasidalykime juo su savo šeimos nariais. Jei yra nesuprantamų vietų, sustokime minutėlei pasiaiškinti, pasvarstyti.

Dėkojimo malda. Skaitome kas vakarą po keletą eilučių Mergelės Marijos giesmės – Magnificat (Lk 1, 46–55, ją rasite „Magnificat“ viršelio atvarte). Taip ilgainiui ši Marijos giesmė taps jūsų šeimos maldos dalimi.

Atkreipkime dėmesį, kaip Marija meldžiasi. Jos malda – tai giesmė. Negirdime jokio prašymo – vien šlovinimą ir dėkojimą. Žvelkime į savo gyvenimą, pastebėkime, kiek „didžių dalykų jis padarė“ per nesuskaičiuojamas smulkmenas. Išsakykime savo dėkojimus Viešpačiui atliepdami:
Dėkojame Viešpačiui.

Jėzaus išmokyta malda. Su pasitikėjimu tarkime Tėve mūsų…

Tyla. Pabūkime drauge vidinėje tyloje, tegul Viešpats daro savo darbus…

Palaiminimas. Vienas iš tėvų (arba abu kartu) palaimina vaikus ir vienas kitą, paženklindami jų kaktas kryžiaus ženklu ir tardami: Tepalaimina Tave Viešpats.

Galima perskaityti palaiminimą:
Tegul Kristaus ramybė karaliauja jūsų širdyse.
Tegul Kristaus Žodis išlieka jumyse.
Ir tegul visa, ką darote, ar sakote, tebūna visuomet daroma ir sakoma Viešpaties vardu.

Pabaigos malda. Kartu su angelu Gabrieliumi sveikinkime Mariją: Sveika, Marija.

Ištvermės maldoje. Ji keičiasi, nes keičiamės ir mes. Viešpats duos išminties rasti jūsų šeimai priimtiną formą, tik nepraleiskime vakaro be žvilgsnio į Jį…

Virginija ir Ramūnas Drukteniai,
besimeldžiantys su Kamile, Sigita, Jurgiu ir Adomu (Šv. Jonų bažnyčia, Vilnius)

Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su privatumo ir slapukų politika.