Redakcijos žodis. 2015 m. liepa. Nr. 7(65)

01
07 /
2015

Viduvasaris – atostogų, kelionių, atlaidų metas. Nepraleiskime progos pasidžiaugti tais krikščioniško paveldo lobiais, kuriuos turime šalimais, Lietuvoje. Keliaudami į tradicinius Žemaičių Kalvarijos atlaidus užsukime į Tryškius – pasigėrėti Švč. Mergelės Marijos Škaplierinės paveikslu ir prisiminti gražią škaplieriaus (kaip išsigelbėjimo nuo skaistyklos kančių ženklo) dėvėjimo tradiciją. Apie ją ir apie XVII amžiuje tapytą paveikslą skaitytojams pasakoja dr. Aurelija Rusteikienė.

Džiaugiamės, kad liepos mėnesio svečiai – broliai ir seserys benediktinai – praturtino šį „Magnificat“ numerį savo parinktomis meditacijoms, sekmadienių mąstymais ir homilijomis. Turime progą pasidomėti Kauno seserų benediktinių, neseniai atšventusių 390 metų sukaktį, istorija, susipažinti su dar vienu benediktinams svarbiu šventuoju – Jonu Gvalbertu – bei įstabia jo atsivertimo istorija. Pasigilinti į Dievo Karalystės sąvoką ir palyginimą apie sėjėją padės Palendrių šv. Benedikto vienuolyno brolis Kazimieras Milaševičius OSB. Na, o visus norinčius giliau pažinti benediktiniškąjį dvasingumą ir norinčius ištirti savo širdis kviečiame nuo liepos 2 iki 8 d. kalbėti noveną šv. Benediktui (tekstą rasite p. 183-188). „Mūsų tėve šventasis Benediktai, melski už mus, kad taptume žmonėmis, iš tikrųjų ieškančiais Dievo.“

Indrė Klimkaitė

Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su privatumo ir slapukų politika.