Redakcijos žodis. 2015 m. sausis. Nr. 1(59)

01
01 /
2015

Štai pradedame naujus kalendorinius metus, į kuriuos mus palydi Dievo Gimdytoja Mergelė Marija. Paminėję Kristaus Apsireiškimo ir Kristaus Krikšto iškilmes užbaigsime Kalėdų laiką ir žengsime į eilinį laiką. Minėsime net tris Bažnyčios mokytojus (šv. Hiliarą, šv. Pranciškų Salezą ir šv. Tomą Akvinietį) bei kitus iškilius kunigus, vyskupus, kankinius. Pašvęstojo gyvenimo metų proga mūsų leidinyje svečiuojasi broliai saleziečiai – susipažinsime su šios kongregacijos misija Bažnyčioje, kunigo šv. Jono Bosko veikla ir palikimu nūdienos krikščionims. „Evangelijos liudytojų“ rubrikoje šįkart susipažinsime su Kretingos Švč. Širdies pranciškonėmis misionierėmis, kurios kiekvieną savaitę vienuolyne priima kelias dešimtis vaikų, kartu su jais žaidžia, meldžiasi, dirba ir moko sekti Jėzų šv. Pranciškaus pėdomis.

Vita ir Saulius Kuliavai iš šv. Juozapo šeimų bendruomenės kviečia praturtinti šeimos maldą liturginių švenčių minėjimu ir neužmiršti Krikščionių vienybės savaitės (sausio 18–25 dienomis).

Sulaukėme skaitytojų klausimų, kodėl maldyne Rytmetinės ir Vakarinės maldos psalmės pateikiamos pabrauktais skiemenimis. Sesuo Asta iš Tiberiados bendruomenės paaiškina, kaip lengviau giedoti tokias psalmes šeimoje ar bendruomenėje ir drąsina tai daryti visuomet. „Giedokite balsu, giedokite širdimi, giedokite savo lūpomis, giedokite savo gyvenimu, giedokite naują giesmę. Tapkite tuo, ką giedate!“ (Šv. Augustinas).

Indrė Klimkaitė

Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su privatumo ir slapukų politika.