Redakcijos žodis. 2011 m. lapkritis. Nr. 11(21)

01
11 /
2011

Lapkričio mėnesio „Magnificat“ viršelyje matome Žano Burdišono tapytą paveikslą „Visi Šventieji“, kuriame – Viešpatį pamaldžiai garbinančių šventųjų būrys: nuo vyskupų, vienuolių, šventųjų moterų iki apaštalų bei evangelistų ir Senojo Testamento herojų. Šiame numeryje ne kartą kalbėsime apie tai, kad ir mes esame pašaukti šventumui: tai tikrasis krikščioniško gyvenimo matas. Ką tai reiškia būti šventam? Nei daug, nei mažai – mylėti ir sekti Kristumi savo kasdieniame gyvenime, kaip sakė popiežius Benediktas XVI. Ir pavyzdžių šį mėnesį apstu – kad ir šv. Rapolas Kalinauskas, gimęs Vilniuje, 1863 m. sukilimo dalyvis, iškentėjęs kalėjimą bei tremtį, bet nepalūžęs, uoliai tarnavęs Viešpačiui ir savo artimui. Tad džiaukimės įvairių epochų šventųjų artumu bei draugija ir puoselėkime viltį, kad sugebėsime sekti jų pėdomis.

Šiame numeryje įvedame ir naujovę, itin aktualią kunigams. Prasidedant naujiesiems liturginiams metams, nuo advento, kasdien publikuosime VISUS šv. Mišioms reikalingus tekstus bei maldas. Tad turėdami „Magnificat“ kunigai galės ramiai vykti į aptarnaujamą parapiją, rekolekcijas, piligrimines keliones, maldos grupių susitikimus, stovyklas ir pan. ir ten aukoti šv. Mišias.

Visų Šventųjų bei Gailestingumo Motinos globojami pasitikime advento pradžią ir toliau budėkime laukdami džiaugsmingo susitikimo su Kristumi.

Indrė Klimkaitė

Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su privatumo ir slapukų politika.