Redakcijos žodis. 2011 m. spalis. Nr. 10(20)

01
10 /
2011

Iš šio „Magnificat“ numerio į mus žvelgianti dailininko Bartolomėjaus Estebano Murilo nutapyta Mergelė Marija su Kūdikiu primena, kad spalio mėnesį tradiciškai skiriame Švč. Mergelės Marijos Rožiniui. Ši malda, padedanti apmąstyti Jėzaus gyvenimą, svarbiausius jo momentus, lieka itin svarbi trečiajame tūkstantmetyje dėl savo paprastumo ir gelmės. Nors ir susijęs su Marija, rožinis padeda vis labiau vienytis su Jėzumi. Tad melskimės jį šeimose ir bendruomenėse ar pavieniui, pavesdami Viešpačiui savo darbus, džiaugsmus ir sunkumus.

Spalio mėnesio šventąja pasirinkome palaimintąją Kjarą Lučę Badano. Šios merginos, nugyvenusios vos 19 metų, biografija stulbina ir sukrečia. Devyniolika metų, pilnų gyvybės, meilės ir tikėjimo, nepaisant mirtinos ligos keliamų skausmų. Kjara išties buvo ir tebėra Šviesa visiems, gyvas liudijimas aplinkiniams, kaip spinduliuoja žmogus, pripildytas Dievo. Jos gyvenimas – tai kvietimas atsiduoti dieviškajai meilei su džiaugsmu ir paprastumu.

Taip pat šiame numeryje rasite tolesnius kun. A. Kazlausko pamokymus, kas gali būti laiminama. Drauge su sese Benedikta gilinsimės į šv. Pauliaus Laišką romiečiams apie žmogaus išteisinimą bei Dievo malonės veikimą. Na, o mėnesį siūlome pradėti su litanija spalio 1 d. minimai šv. Kūdikėlio Jėzaus Teresei, mergelei, Bažnyčios mokytojai (litaniją rasite p. 175).

Indrė Klimkaitė

Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su privatumo ir slapukų politika.