Redakcijos žodis. 2011 m. kovas. Nr. 3(13)

01
03 /
2011

MAGNIFICAT skaitytojams šio numerio viršelyje pateikiame seniausią Lietuvos globėjo šv. Kazimiero atvaizdą. Dr. Sigita Maslauskaitė pasakoja legendinę šio ypatingo paveikslo (karalaitis vaizduojamas su trimis rankomis) istoriją – trys rankos liudija šventojo dosnumą, maloningumą ir gailestingumą. O mes iš valdovo galime mokytis, kaip tarnauti Kristui vargdienių ir bedalių asmenyje.

Biblijos temoje Zita Tručionienė primena Abraomo istoriją, mokančią mus bet kokiuose išbandymuose pasikliauti Viešpačiu ir stengtis išgirsti Jo meilės kvietimą. Dievo meilės žmonėms planą apibendrina Viešpaties Apreiškimas Švč. Mergelei Marijai ir Jo Įsikūnijimas – šią iškilmę minėsime kovo 25 d.

Išganymo ilgesys mums padės nusiteikti gavėniai – Dievo ir žmogaus suartėjimo metui. Mokysimės pastebėti, kokios klaidos, silpnybės, nuodėmės mums užstoja Dievo šviesą ir, anot šv. Teresės Avilietės, stengtis „išravėti savo daržą“. Tikime, kad tam padės daugelis gavėnios meto meditacijų bei pamokslų, kuriuos pateikiame MAGNIFICAT. Įkvepiantis ir šventojo Mikalojaus Fliueliečio pavyzdys – dvasinio gyvenimo mokytojo, kupino evangelinio paprastumo ir tuo pačiu mistinio šventumo. Kartu su juo per gavėnią galime kartoti: „Mano Viešpatie ir mano Dieve, atimk iš manęs visa, kas mane nuo Tavęs atitolina. Duok man visa, kas mane priartina prie Tavęs. Atitrauk mane nuo manęs paties, kad visas priklausyčiau Tau.“ Palaimintos kelionės Prisikėlimo link.

Indrė Klimkaitė

Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su privatumo ir slapukų politika.