Redakcijos žodis. 2014 m. birželis. Nr. 6(52)

01
06 /
2014

„Dievo meilė yra išlieta mūsų širdyse Šventosios Dvasios, kuri mums duota.“ (Rom 5, 5) Birželio iškilmėse – Sekminėse, Devintinėse, Švenčiausiosios Trejybės ir Švč. Jėzaus Širdies šventėse – Kristus yra ypatingai arti mūsų, kviečia susilieti su Juo Eucharistijoje, priimti Dievo per Jį teikiamas dovanas. Įsigilinę į šiuos slėpinius suprantame, kaip daug už ką galime ir turime dėkoti – už visus tuos Šventosios Dvasios pūstelėjimus mūsų gyvenimuose, už didelę mūsų Bažnyčios šeimą ir už tai, kad kasdien patiriame Viešpaties ištikimybę ir beribę meilę mums.

Šiame „Magnificat“ numeryje kviečiame pasigilinti į Sekminių slėpinį medituojant paveikslą iš prancūziškos „Valandų knygos“, drauge su kun. teol. dr. Gediminu Jankūnu gilintis į Dievo žodį ir mokytis neteisti artimo; atrasti meilę kaip svarbiausią vaistą; mokytis kūrybiškumo šeimos maldos kelionėje. Dr. Liudas Jovaiša primena svarbias Bažnyčios istorijos datas – Tridento susirinkimą, atnaujinusį Katalikų Bažnyčios mokymą, ir standartizuoto Romos apeigyno išleidimą.

Šį mėnesį minėsime ir šv. Jono Krikštytojo gimimą bei šv. Petrą ir Paulių – Jėzaus pirmtaką ir du apaštalus, tapusius Bažnyčios pamatu ir Kristaus skelbėjais. Jų stiprinami ir globojami nepaliaukime ir mes skelbti Gerąją Naujieną artimiesiems.

Indrė Klimkaitė

Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su privatumo ir slapukų politika.