Redakcijos žodis. 2014 m. vasaris. Nr. 2(48)

01
02 /
2014

Šio „Magnificat“ numerio viršelyje matome Jėzų, ištiesusį ranką gydyti Jericho neregių. Visą mėnesį skaitomoje Evangelijoje pagal Morkų ne sykį būsime Jėzaus stebuklų liudininkai: Jis prikelia mirusią mergaitę, išgydo kraujoplūdžiu sergančią moterį, siunčia Dvylika tepti aliejumi ir Jo vardu gydyti ligonių, išvaro demonus. Žmonės Genezarete ir kitur plūsta prie Kristaus, guldo aikštėse savo ligonius ir maldauja, kad leistų palytėti bent Jo drabužio apvadą. „Jis prisiėmė mūsų negalias, sau užsikrovė mūsų ligas.“ (Mt 8, 17)

Kaip svarbu ir mums suvokti, kad Kristus yra mūsų gydytojas! Mūsų sielų, mūsų gyvenimų gydytojas. Jis pirmas žengia prie mūsų ir tiesia mums ranką tarsi neregiams. Ar visada laiku atsiliepiame į šį Jo gestą? Ar nevėluojame, ar neatidėliojame vizito pas šį Gydytoją?

„Jums čia pat Dievo Karalystė!“ – moko Jėzus. Todėl kiekvienas išgijimas, kiekvienas atsivertimas – nauja Jėzaus pergalė. Leiskime Jam laimėti mūsų širdis…

Indrė Klimkaitė

Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su privatumo ir slapukų politika.