Redakcijos žodis. 2015 m. gruodis. Nr. 12(70)

01
12 /
2015

Šių metų gruodžio 8 d., per Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo šventę, pradėsime Gailestingumo metus, paskelbtus popiežiaus Pranciškaus. Bulėje dėl gailestingumo ypatingojo jubiliejaus paskelbimo Šventasis Tėvas rašo: „Jėzus Kristus yra Tėvo gailestingumo veidas. Gailestingumas yra Dievą ir žmogų suvienijantis kelias, nes atveria širdį vilčiai, kad esame visada mylimi, nepaisant mūsų nuodėmingumo.“

Tegul ši geroji naujiena lydi mus besibaigiančiais 2015-aisiais ir visus kitus metus.

O kad giliau pasiruoštume ir išgyventume Kristaus Gimimo šventę, šiemet papildėme Kūčių dienos skaitinius ir Mišių eigą specialiomis maldomis, kurias galite skaityti per Kūčių vakarienę šeimose (p. 190, 304). „Magnificat“ viršeliui pasirinkome ispanų baroko dailininko Ch. B. Maino paveikslą „Piemenėlių pagarbinimas“, kuris mums primins džiugų įvykį: „Štai jau atėjo laiko pilnatvė, kada Dievas atsiuntė savo Sūnų į žemę.“ Atverkime savo širdis džiaugsmui!

Indrė Klimkaitė

Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su privatumo ir slapukų politika.