2021 metų žurnalai „Magnificat vaikams“

Nr. 1 (53) sausis – vasaris

Naujos šių metų rubrikos „Mūsų bendri namai“ bei „Veikime!“, kvies vaikus susipažinti su popiežiaus Pranciškaus enciklika „Laudato si“. Kūrinijos slėpiniai, užterštumo ir klimato kaitos problemos, atsakingumas ir pareigos – tai popiežiui Pranciškui rūpimos temos, prie kurių sprendimo galime prisidėti kiekvienas.

Šio numerio tema: Bažnyčia artimiau supažindins su milžiniška šeima, kuri vadinama Bažnyčia. Papasakosime, kuo bažnyčia skiriasi nuo Bažnyčios, o pravėrę Vatikano duris sužinosite, kaip renkamas popiežius, kas yra kardinolas bei daug kitų įdomybių!
p. 50 Tikėjimo klausimai, p. 51 Bažnyčia – mūsų motina, p. 55  Užduotėlė

 

Nr. 2 (54) kovas – balandis

Praėję gavėnios kelią sulaukiame Velykų!  Tam, kad geriau suprastumėte Velykų paslaptį,  kviečiame giliau apmąstyti temą „Velyknaktis“.
p. 46 Velyknakčio vigilija, p. 53 Užduotėlė „Kryžiažodis apie Velyknaktį“, p. 54 Rankdarbis „Prisikėlimo Kryžius“

Kalendoriuje nuo šiol kiekvieną mėnesį skelbsime popiežiaus intencijas, prie kurių maldomis kviesime prisijungti ir vaikus. Nežinote, kas yra intencija? Žvelkite į kitą puslapį: kaip, kodėl ir kam popiežius rašo intencijas, jums papasakos katechetė Kristina Rankelytė.

Skiltyje „Vienuolijos Lietuvoje“ dr. Liudas Jovaiša iš arčiau supažindins su pranciškonų ir dominikonų įsikūrimu Lietuvoje, o savo žinias galėsite pasitikrinti atidžiau patyrinėję ikoną su joje pavaizduotu vienuoliu!

Nr. 4 (56) liepa – rugpjūtis

Vasaros „Magnificat vaikams“ kviečia atrasti laiko ir kartu su vaikais pasigaminti vašku kvepiantį rankdarbį, o pasiraitojus rankoves – gardžių šv. Juozapo sumuštinių. Leiskitės į iškylas po pievas bei miškus ir prisirinkite žolelių, kurios rudenėjant ir atėjus žiemai pakvips vasaros prisiminimais.

Numerio tema: Metai šv. Juozapo glėbyje. Ką žinome apie šv. Juozapą? Kviečiame užsukti ir atrasti šį šventąjį Vilniaus šv. Juozapo mokykloje, sužinoti apie šv. Juozapo apsireiškimą Prancūzijos Kotinjake. Taip pat – leistis į vaizdų pasaulį – galbūt apie šv. Juozapą jie gali papasakoti daugiau negu Evangelija?
p. 46-47 Šv. Juozapas – tas, kuris padeda užaugti, p. 48-49 Pasiraitok rankoves!, p. 50-51 Ką, apie šv. Juozapą¸ pasakoja paveikslai?, p. 52 Apsireiškimai Kotinjake, p. 53-54 Komiksas: Šv. Juozapo šaltinis

„Mano vasaros žaidimai“ neleis nuobodžiauti, ypač užklupus vasaros lietui.

Nr. 5 (57) rugsėjis – spalis

Susipažinsime su rožinio malda. Ar vaikai gali melstis rožinį? Tai išties gali būti nemažas iššūkis. Yra parapijų, kuriose gyvuoja ir mažųjų rožinukų grupelės – čia vaikai mokosi melstis rožinį ir pamilsta šią maldą. Numerio tema: Šv. Rožinis – tai Jėzaus gyvenimo istorija
p. 48 Rožinis pasakoja istoriją apie Jėzaus gyvenimą, p. 49 Rožinio diagrama, p. 50–53 Rožinio slėpiniai, p. 54–55 Vilniaus Šv. arkangelo Rapolo parapijos rožinukai, p. 56 Milijonas vaikų meldžiasi rožinį, p. 57–58 Pažvelk įdėmiau: Dievo Motina dovanoja rožinį šv. Dominykui

O ką pasakytumėte apie vaikus ir Švč. Sakramento adoraciją? Savo patirtimi dalinsis mažoji adoracijos dalyvė Elžbieta bei vaikų adoracijas organizavusi Jolanta. Vaikų malda yra ypač galinga. Tuo įsitikinsite ne tik skaitydami rožinukų Juditos ir Deivido liudijimus, bet ir skaitinį apie plėšikus bei nuoširdžią vaikų maldą už savo tėtį.

Kaina: 8.00 

Kiekis:

Jums taip pat gali patikti…

Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su privatumo ir slapukų politika.