Redakcijos žodis. 2010 m. spalis. Nr. 8

01
10 /
2010

Spalį išdrįsiu pavadinti moterišku mėnesiu. Ir ne tik dėl to, kad tradiciškai jis – Mergelės Marijos Rožinio mėnuo, kuomet prisimename paprastą būdą kreiptis į Viešpatį per Jėzaus Motiną Mariją. Spalį minime dar kelias svarbias šventąsias. Pačią pirmąją dieną prisiminsime šv. Kūdikėlio Jėzaus Teresę – misijų globėją ir „mažojo kelelio“ pas Viešpatį „atradėją“. Po kelių dienų minima šv. Faustina Kovalska, gyvenusi ir tarnavusi Vilniuje, čia užrašiusi savo regėjimus, Dievo Gailestingumo apaštalė. Prisiminsime ir dar vieną Bažnyčios mokytoją – šv. Jėzaus Teresę (Avilietę), mistikę, vedusią savo seseris iškiliausiais asmeninės maldos keliais. Štai kiek turime mokytojų, iš kurių galime semtis išminties ieškodami savojo maldos būdo!

O šioms drąsioms moterims į pagalbą – šventasis Pranciškus Asyžietis, nuo seno mylimas ir garbinamas Lietuvoje. Tai jis žvelgia nuo šio mėnesio MAGNIFICAT viršelio, o garsiąją freską pristato menotyrininkė Liepa Griciūtė-Šverebienė. Taip pat šv. Lukas evangelistas, kurio evangeliją toliau skaitysime šį mėnesį. Ir galiausiai dar du mažiau žinomi apaštalai – šv. Simonas ir Judas (Tadas), laikomas nepamainomu pagalbininku beviltiškose situacijose. Tad besimeldžiantiems su MAGNIFICAT siūlome noveną šv. Judui Tadui.

O pabaigai naujiena apie MAGNIFICAT Solidarumo fondą. Nuo rugsėjo 1 d. TELE2 klientai gali aukoti šiam fondui skambindami trumpuoju numeriu 1600. Skambučio kaina – 5 Lt. Dievas teatlygina už Jūsų gailestingumo darbus!

Indrė Klimkaitė

Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su privatumo ir slapukų politika.