Redakcijos žodis. 2012 m. rugsėjis. Nr. 9(31)

01
09 /
2012

Pasibaigus vasarai vieni sugrįšime prie įprastinių darbų, kiti išgyvensime permainas ir pradėsime kažką visai nauja. Abiem atvejais tegul kasdienės maldos ritmas teikia ramybės, saugumo, ištvermės ir kantrybės. Truputį atsinaujinusios išvaizdos „Magnificat“ ir toliau bus šalia jūsų kasdienybėje ir per šventes.

Rugsėjo liturgijos šerdyje – Švč. Mergelės Marijos gimimas (Šilinė), viena svarbiausių Dievo Motinos švenčių. Todėl „Magnificat“ viršelį šį mėnesį puošia vienas seniausių ir žymiausių Lietuvoje Švč. Mergelės Marijos atvaizdų, siejamas su didžiojo kunigaikščio Vytauto vardu. Tai pirmasis Marijos atvaizdas Lietuvoje, vainikuotas popiežiaus karūnomis ir pagarsėjęs stebuklais bei malonėmis , o pati Marija dar LDK laikais buvo paskelbta Lietuvos valstybės globėja. Apie šio paveikslo istoriją ir kunigaikščio Vytauto pamaldumą Marijai pasakoja dr. S. Maslauskaitė ir dr. Giedrė Mickūnaitė „Viršelio paveikslo“ rubrikoje. Tad besirengdami į atlaidus Trakuose ar Šiluvoje galime vadovautis šv. Bernardo Klerviečio žodžiais: „Jei tave pradeda įsiurbti nusiminimo praraja, nevilties bedugnė – mąstyk apie Mariją. Pavojuose, sunkumuose, apimtas netikrumo mąstyk apie Mariją, šaukis Marijos. Tenepalieka ji tavo lūpų, tenepalieka širdies, o kad pasiektum jos maldos pritarimą, neapleisk jos gyvenimo pavyzdžio.“

Indrė Klimkaitė

Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su privatumo ir slapukų politika.