Redakcijos žodis. 2012 m. sausis. Nr. 1(23)

01
01 /
2012

Brangūs maldos bičiuliai, džiaugiamės ištikimybe tų, kurie jau ne pirmas mėnesis meldžiasi su „Magnificat“, sveikiname tuos, kurie tik dabar atsiverčia šio maldyno puslapius ieškodami dvasinio peno ir Dievo artumos. Kaip ir praėjusiais metais, stengsimės pateikti kuo įvairesnių tekstų, padedančių gilinti tikėjimą ir brandinti maldos gyvenimą.

Šio numerio naujovė – popiežiaus Benedikto XVI katechezė apie maldą. Artimiausiuose numeriuose tęsime šią temą ir padedami popiežiaus lankysime paties Jėzaus maldos mokyklą, kur mokysimės autentiškos maldos.

Menotyrininkė Agnė Rymkevičiūtė papasakos apie išminčių, dar vadinamų trimis karaliais, pagarbinimo ikonografinę tradiciją ir viršelio paveikslo simboliką. Kun. Artūras Kazlauskas liturgijos temoje padės susivokti, kaip bendruomenei tarnauja vyskupai, kunigai ir diakonai. Šeimoms su vaikais Rūta ir Darius Morkūnai pasiūlys prisiminti svarbiausias sausio mėnesio šventes ir krikščionių vienybės savaitę. Norintys melstis už krikščionių vienybę aštuondienio maldą suras p. 184. Šalimais – novena šv. Tomui Akviniečiui, filosofui, teologui, vienam didžiųjų religijos genijų.

Mėnesio šventasis šįkart – šv. Jonas Bosko, našlaičių ir apleistų paauglių globėjas, saleziečių kongregacijos įkūrėjas, misionierius, sukūręs įkvepiantį auklėjimo metodą – užkariauti vaikų širdis.

Tad užbaigę Kalėdų laiką ir toliau gyvenkime su Dievo žodžiu, tvirtai šaknykimės Kristuje.

Indrė Klimkaitė

Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su privatumo ir slapukų politika.