Redakcijos žodis. 2013 m. liepa. Nr. 7(41)

01
07 /
2013

Į liepos karščius ir keliones mus palydi liepos 2 d. minima Švč. Mergelės Marijos, Krikščioniškų Šeimų Karalienės, šventė. Žemaičių Kalvarijos Švč. M. Marijos Apsilankymo bažnyčioje esantis paveikslas nuo seno garsėja stebuklingomis malonėmis, o 2006-aisiais jis vainikuotas popiežiaus Benedikto XVI pašventintomis karūnomis. Atvykę į atlaidus Žemaičių Kalvarijoje Šeimų Karalienei pavedame savo šeimas, jose augančius vaikus ir vaikaičius, meldžiame tikėjimo vilties, Dievo ir tarpusavio meilės.

Visą liepą mus lydės ir pulkelis stiprių užtarėjų – Europos globėjai šv. Benediktas ir šv. Brigita, šventieji apaštalai Tomas ir Jokūbas, liepos 26-ąją daug kur Lietuvoje bus švenčiami šv. Onos atlaidai ir minėsime šv. Joakimą ir Oną, Mergelės Marijos tėvus. Iš visų šių šventųjų, gyvenusių skirtingais amžiais ir skirtingose pasaulio šalyse, galime mokytis tokio atsidavimo Viešpaties valiai ir pasitikėjimo Juo, kurio vedinas Abraomas ryžosi vestis savo sūnų Izaoką ant kalno paaukoti, kaip vaizduojama viršelio paveiksle. Kaip rašo šį paveikslą analizuojanti menotyrininkė dr. Sigita Maslauskaitė, sunku net įsivaizduoti, ką jautė žmogus, paprašytas tokios aukos, tačiau tikėjimo vyras Abraomas klusniai žengė tuo keliu ir tik užsimojęs peiliu pajuto jį laikančią ranką ir išgirdo pažadą, kad nuo dabar Dievas jį laimins. Ir mes turime mokytis pasitikėti, kad visuose mūsų žemiškos kelionės vingiuose, visuose mūsų pakilimuose ir nuopuoliuose šalimais yra stipri palaikanti Viešpaties ranka. Tegloboja mus visi šventieji.

Indrė Klimkaitė

Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su privatumo ir slapukų politika.