Redakcijos žodis. 2013 m. sausis. Nr. 1(35)

01
01 /
2013

Praėjus šurmulingoms metų pabaigos šventėms sugrįžtame į kasdienio gyvenimo ritmą. Kaip Šventoji Šeima, vaizduojama šio „Magnificat“ numerio viršelyje, pasinersime kiekvienas į savo darbus ir tarnystes pagal amžių bei pašaukimą. Tegul Šventoji Šeima būna mums sektinas pavyzdys ir atrama kelyje į šventumą, į kurį esame pakviesti.

Popiežius Benediktas XVI savo katechezėje apie šlovinimo psalmę kviečia mus pamatyti Dievo veikimą ir amžiną ištikimą Jo meilę savo gyvenimuose. Peržvelgę svarbiausius išganymo istorijos etapus kartu su kun. A. Kazlausku sugrįžkime prie „Valandų liturgijos“, savo atsako Viešpačiui į Jo meilę, mat šioje liturgijoje Bažnyčia atnašauja Dievui šlovinimo auką.

Sausio mėnesį esame kviečiami melstis už taiką pasaulyje ir krikščionių vienybę (maldą rasite p. 22). Galime pradėti nuo savo šeimos, kartu su vaikais melstis už mūsų vienybę Kristuje. Nuo Kristaus Krikšto šventės mažieji gali skaityti jau antrąjį „Magnificat vaikams“ numerį, kuriame – ne tik šv. Mišių knygelė su paaiškinimais, bet ir pagalba ruošiantis sakramentams, daug įdomių užduotėlių, komiksų ir istorijų, padedančių gilintis į tikėjimo tiesas. Visa informacija www.magnificat.lt/vaikams.

Indrė Klimkaitė

Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su privatumo ir slapukų politika.