Redakcijos žodis. 2013 m. vasaris. Nr. 2(36)

01
02 /
2013

Nuo vasario vidurio žengsime gavėnios keliu. Kartu su menotyrininke Jolanta Stupelyte, analizuojančia italų dailininko Gverčino paveikslą „Sūnaus palaidūno sugrįžimas“, naujai apmąstysime Atgailos esmę ir Tėvo gailestingumą.

Popiežius Benediktas XVI Tikėjimo metams skirtose katechezėse kelia klausimą, ar tikėjimas gali perkeisti mūsų gyvenimus, ir kviečia į kelionę – tikėjimo džiaugsmo atrasti.

„Maldos šeimoje“ rubrikos autoriai primins, kad gavėnia – tinkamiausiai laikas parodyti savo meilę, dėmesį artimui, padaryti gerą darbą ir stabtelėti, susimąstyti, kam skiriame savo laiką ir ar tikrai pirmiausia ieškome Dievo Karalystės.

Rytmetinėje ir vakarinėje maldoje rasite šiokių tokių permainų. Psalmes siūlome giedoti – Brevijoriaus pavyzdžiu pabraukėme kai kuriuos skiemenis, kad būtų lengviau pritaikyti toną. Juk, kaip sakė šv. Augustinas, „kas gieda, tas dvigubai meldžiasi“.

Mėnesio šventojo rubrikoje – pernai šventuoju paskelbtas jėzuitas misionierius Jokūbas Bertjė, pirmasis Madagaskaro šventasis, kurio gyvenimas ir kankinystė mus drąsina nebijoti liudyti savo tikėjimo net ir nepalankiausiomis sąlygomis. Ištvermės ir drąsos gavėnios kelionėje!

Indrė Klimkaitė

Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su privatumo ir slapukų politika.