Redakcijos žodis. 2015 m. rugpjūtis. Nr.8(66)

01
08 /
2015

Vasarai persiritus į antrą pusę šv. Mišių skaitiniai kviečia mus kartu su Moze ir išrinktąja tauta išeiti į dykumą. Ko gero, verkšlenantys ir murmantys ant Mozės izraelitai neretai primena ir mus pačius, nekantriai laukiančius stebuklų iš dangaus, apreiškimų ir dovanų. O juk didžiausias dovanas jau esame gavę. Rugpjūčio mėnesio šventės – Kristaus Atsimainymas, Švč. Mergelės Marijos dangun Ėmimas – tai dar kartą primins. Izraelitai gavo manos ir putpelių, mes gavome Gyvąją Duoną, nužengusią iš dangaus; gavome Žodį, kurio turime klausyti, kad gyventume. „Maža to, – rašo šv. Kryžiaus Jonas, – Žodyje rasi kur kas daugiau, nei pajėgi trokšti ar prašyti.“

Apie tai, ką Viešpats pasirengęs mums duoti, skaitykime ir šio numerio rubrikose. Kun. Vladimiras Solovej padės įsigilinti į Evangelijos ištrauką apie kanaanietę, prašančią Jėzaus pagydyti jos dukrą. Kokius žingsnius turime žengti, kad sulauktume gydančių permainų? „Evangelijos liudytojų“ rubrikoje išgirsite, kaip šiandien Viešpats gydo žmogiškus santykius bei lytiškumą ir kaip tam gali pasitarnauti „Gyvojo vandens“ programa, veikianti keliuose Lietuvos miestuose.

Gražios kelionės Viešpaties link!

Indrė Klimkaitė

Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su privatumo ir slapukų politika.