Redakcijos žodis. 2015 m. gegužė. Nr. 5(63)

01
05 /
2015

Gegužės mėnesį kviečiame pradėti žvelgiant į palaimintojo vienuolio Mykolo Giedraičio portretą. Šis kuklus ir įvairiomis dorybėmis bei stebuklais dar gyvas būdamas pagarsėjęs broliukas mirė prieš 530 metų, gegužės 4 dieną, o nežinomo autoriaus tapytas atvaizdas kabo Videniškių Šv. Lauryno bažnyčioje. Ligonių ir zakristijonų globėju laikomas Mykolas Giedraitis Lietuvoje nepelnytai primirštas, tad kviečiame susipažinti su jo biografija ir šventumo liudijimais, melstis jam skirtą litaniją, o tuo pačiu prašyti, kad būtų greičiau oficialiai patvirtintas šio vienuolio gerbimo kultas.

Gegužę ženklina ne viena iškilmė. Šį mėnesį gyvensime skaitydami Apaštalų darbus bei evangelisto Jono pasakojimus apie Jėzaus veiklą nuo Prisikėlimo iki Dangun Žengimo bei Šventosios Dvasios atsiuntimo. Taip pat paminėsime Mūsų Viešpaties Jėzaus Kristaus, Aukščiausiojo ir Amžinojo Kunigo šventę bei Švč. Trejybės iškilmę. Ir, žinoma, melsimės Dievo Motinai – tiek bažnyčiose per gegužines pamaldas, tiek namuose. Todėl Jūsų patogumui p. 226 spausdiname Švč. Mergelės Marijos litaniją ir jai skirtas maldas. O tiems, kurie praktikuoja ar nori pradėti melstis rožinio maldą, siūlome specialų leidinuką „Mergelės Marijos rožinis“. Mūsų prenumeratoriai jį gaus dovanų. Daugiau informacijos: www.magnificat.lt.

Likime Mergelės Marijos globoje!

Indrė Klimkaitė

Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su privatumo ir slapukų politika.